Welkom bij chronischebekkeninstabiliteit.nl

Vaak voorkomende klachten bij chronische bekken instabiliteit

Vaak voorkomende klachten bij chronische bekken instabiliteit (deze symptomen kunnen in willekeurige volgorde voorkomen)

Rug- en beenpijn

Chronische of periodieke lage rugpijn
Pijn in het heiligbeen en bilpijn
Heuppijn
Diepe lage rugkramp bij langdurig staan en langzaam lopen


Bekkenpijn

Pijn aan één kant of beide kanten van de voorzijde van het bekken
Pijn boven het schaambeen
Pijn rond de anus
Vaginale pijn
Testikel pijn

Blaas disfunctie

Frequent urineren / sterke aandrang om te urineren
Nadruppelen / incontinentie na urineren
Moeilijkheden met urineren of problemen bij het legen van de blaas
De normale aandrang tot urineren is vervangen door een gevoel van druk op de blaas of de onderbuik

Darmproblemen

Chronische obstipatie / diarree
Afwisselend obstipatie / diarree

Ofschoon onderstaande symptomen normaliter niet verbonden zijn met bekkeninstabiliteit worden ze toch regelmatig gemeld bij chronische bekken- instabiliteit
Pijn tussen de schouders

Nekpijn
Regelmatig hoofdpijn / migraine

Is er een realistische alternatieve verklaring?

Als een voormalig lijder aan bekken instabiliteit (gedurende 30 jaar) begrijp ik de pijn en frustratie die iemand ervaart met dit levens veranderend probleem.

Als Doctor of Chiropractic heb ik gezocht naar een alternatieve uitleg voor de etiologie van chronische bekkeninstabiliteit en een manier om het effectief te behandelen. Jarenlang leken de verscheidenheid aan symptomen en klachten geen enkel verband met elkaar te hebben, maar langzaam vielen de stukjes op zijn plaats.

Er is een andere meer realistische verklaring voor bekkeninstabiliteit, gebaseerd op structurele veranderingen aan de bekkengordel en wervelkolom, die resulteren in veranderingen in de manier waarop spieren en organen werken. Ik ontdekte de onderliggende structurele veranderingen, die een logische uitleg geven aan de etiologie en de verscheidenheid aan symptomen verklaren, die ik zoveel jaren heb ervaren. Ofschoon ik overal de term bekkeninstabiliteit heb gebruikt op deze website, een term waarmee veel mensen bekend zijn ben ik het, vanwege mijn bevindingen en persoonlijke ervaringen met deze aandoening, niet eens met de term bekkeninstabiliteit – in plaats hiervan zou ik het willen benoemen als een geblokkeerd bekken.

Na jaren van zelfonderzoek, het nauwkeurig onderzoeken van patiënten en research ontdekte ik dat voor de meerderheid van de patiënten er 4 duidelijke structurele veranderingen in de bekkengordel zijn die resulteren in bekkeninstabiliteit en deze veranderingen kunnen veel van de ondervonden klachten verklaren. Deze veranderingen in de bekkengordel zijn verantwoordelijk voor de meeste pijn die mensen ervaren – spierpijn. Regelmatig krijgen mensen die lijden aan bekkeninstabiliteit te horen van hun huisarts dat de heuppijn die ze ervaren een slijmbeursontsteking is, maar het is in werkelijkheid een chronisch spierspasme (de spier loopt van de heup tot de knie), hetgeen ook de pijnuitstraling naar de knie verklaart. De meeste mensen zullen een diepe kramp (pijn) in de lage rug ervaren gedurende het lopen en staan – doorgaans aan de kant van de pijnlijke heup. De bilspier- en de hamstringpijn is het gevolg van overbelaste spieren en is gerelateerd aan de heupen, die uit balans zijn en door veranderingen bij het lopen.

Via de zenuwen in de wervelkolom, die verbonden zijn met de T12-S1 vertebrale wervel- niveaus, kunnen veranderingen in de lumbale wervelkolom en het bekken direct invloed hebben op de ingewanden en blaas – 2 vaak voorkomende oorzaken van klachten bij bekkeninstabiliteit.

De vraag waarom bekkeninstabiliteit en zwangerschap zo nauw zijn verbonden wordt verklaard met een structurele en spier theorie. Wanneer er een bestaande structurele verandering is, dan vormen de toegevoegde druk op de wervelkolom (verhoogde curve) en de verandering in de bekkenhoek die is verbonden met de zwangerschap, gecombineerd met de effecten van het hormoon Relaxin op de ligamenten, speciaal in het derde trimester, de achtergrond voor het vaker voorkomen van bekkeninstabiliteit bij zwangerschap.

Vanwege mijn eigen ervaringen met de klachten van bekkeninstabiliteit en de patiënten die ik behandel, die gediagnosticeerd zijn met bekkeninstabiliteit, ben ik van mening dat correctie van de structurele veranderingen bij de meerderheid van mannen en vrouwen zal resulteren in een aanzienlijke afname van symptomen en klachten. Gedurende 30 jaar heb ik pijn ervaren:

  1) dagelijks
  2) pijn ’s nachts tijdens het omdraaien in bed – hetgeen slapen bemoeilijkt
  3) iedere morgen pijn en stijfheid bij het opstaan
  4) pijn bij het lopen of staan – pijn aan de linkerkant onderrug en rechter heup
  5) pijn aan de linkerkant onderbuik
  6) last van constipatie en diarree
  7) blaasproblemen – ik kon soms niet plassen en een andere keer kon ik het nauwelijks ophouden
  8) pijn tussen de schouders
  9) nekpijn
  10) regelmatig hoofdpijn / migraine


Vanwege mijn doorbraak in het begrijpen van de oorzaak van bekkeninstabiliteit en het ontwikkelen van een effectieve behandeling kan ik nu zeggen dat ik mij normaal voel. Ik kan lange tijd zonder klachten wandelen en staan. Ik slaap beter en sta op zonder pijn en stijfheid. Mijn darmen en blaas functioneren normaal. En ik heb geen last van hoofdpijn. Vanwege mijn eigen ervaringen met alle klachten begrijp ik het probleem op een ander niveau dan andere gezondheidsspecialisten. Wanneer je last hebt van een variëteit van de symptomen, die verbonden zijn met bekkeninstabiliteit, weet dan dat herstel tot een normaal leven mogelijk is. Neem contact op voor een consult – het zou een levens veranderende keuze kunnen zijn.
Designed by NOW improve 2017/ Disclaimer /